Koulutukset

Koulutuksiin ilmoittautuminen ja säännöt

 

Koulutus maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä (kortti- tai verkkopankkimaksu), verkkolaskutuksen kautta tai sähköpostiin saapuvalla pdf-muotoisella laskulla. Jos haluat pdf-muotoisen laskun, jätä laskutustietolomakkeesta verkkolaskutuksen tiedot tyhjäksi. Ilmoittautuminen vahvistuu vasta kun maksusuoritus on hyväksytty.

 

Jos ilmoittautumisjärjestelmässä on teknisiä ongelmia, ole tekniseen tukeen yhteydessä "ota yhteyttä" lomakkeen kautta (tekninen tuki auttaa vain virka-aikana). Muissa asioissa ole yhteydessä koulutuksen yhteyshenkilöön.

 

Yhdistyksen koulutukset on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille.

 

Koulutukset on tarkoitettu valmistuneille ja laillistetuille fysioterapeuteille tai loppuvaiheen fysioterapeuttiopiskelijoille ellei toisin mainita.

 

Opiskelijoille järjestetään omia koulutuksia.

 

Koulutuksiin ilmoittautuminen on aina sitova.

 

Laskulla maksettaessa eräpäivää on kunnioitettava. Muistutusmaksu on 5€ ja yhden maksumuistutuksen jälkeen maksut siirtyvät suoraan perintään, jonka kustannukset maksaa osallistuja.

 

Osallistuja vastaa maksusta myös tilanteissa, joissa työnantaja maksaa koulutuksen. Yhdistys ei selvitä maksuja työnantajien kanssa, vaan vastuu tästä on aina osallistujalla.

 

Osallistumismaksu palautetaan kokonaisuudessaan, jos osallistujan peruutus tapahtuu kuukautta ennen. Koronaepidemiasta johtuen tästä joustetaan, mikäli koulutukseen ilmoittautuneella on koronatartuntaan sopivia oireita tai hän on altistunut varmistetulle tartunnalle.

 

Osallistumismaksua ei palauteta tilanteissa, joissa jäsenyysehto ei täyty.

 

Koulutus voidaan perua yhdistyksen yksipuolisella päätöksellä, tällöin osallistumismaksu palautetaan kokonaisuudessaan.

 

Yhdistys pidättää oikeuden muuttaa ilmoittautumissääntöjä tarpeen mukaan.

 

Tiedoksi koronavirusepidemian aikana:

- Noudatamme ajankohtaisia ohjeistuksia mm. kokoontumisrajoitusten osalta.

- Tarvittaessa koulutusten ajankohtaa lykätään tai soveltuvin osin toteutustapaa voidaan muuttaa.

- Tilannekohtaisesti koulutus voidaan järjestää myös pienemmällä osallistujamäärällä.

- Lähikoulutuksessa käytetään yhdistyksen tarjoamia kertakäyttöisiä hengityssuojaimia. Osallistuja voi käyttää myös omia kankaisia maskejaan tai visiiriä.

- Jos olet altistunut varmistetulle koronatartunnalle tai sinulla on koronavirukseen liittyviä oireita, et saa osallistua lähikoulutukseen ja sinun tulee olla välittömästi yhteydessä koulutuksen yhteyshenkilöön.

 

 

Lantionpohjan fysioterapia jatko 1 (RAUMA) yhteistyössä PELVICUS

pe 16.- la17.9.2022

 

HUOM! JATKO 2 TULOSSA 2023.

 

Kuvaus koulutuksesta ja oppimistavoitteet: 

 

Osallistujalla on jo jonkin verran kokemusta käytännön työstä lantionpohjan kuntoutuksen parissa, ainakin ohjauksen ja neuvonnan osalta. Koulutuksessa osallistuja syventää osaamistaan tavoitteenaan hallita tavanomaisimmat fysioterapeuttisen tutkimisen ja kuntouttamisen menetelmät lantionpohjaa koskien. 

 

Koulutuksen sisältö:

 

Koulutuksessa syvennytään lantionpohjan fysioterapiaan perusosiolla jo opittuja taitoja hyödyntäen. Aiheina mm: lantionpohjan manuaalinen tutkiminen ja käsittelymenetelmät, EMG:n hyödyntäminen tutkimisessa ja biopalauteharjoittelussa, sähköstimulaatio, lantionpohja ja keskivartalo – hallinta ja kuntoutus, ultraäänen käyttö biopalautemenetelmänä ja lantionpohjan toiminnan havainnollistajana. Huomioithan, että harjoittelemme tutkimista ja eri hoitomenetelmiä toinen toisillamme. Raskaana olevat voivat osallistua koulutukseen. Ultraääni ei kontraindisoidu ja EMG – mittaukset voi tehdä vaginaalisesti (15 rv jälkeen), mikäli tutkittavan kohdunkaulalla ja –suulla ei ole tapahtunut kypsymistä. Manuaalista tutkimista ja hoitomenetelmiä ei heidän kohdalla toteuteta, jotta kohdunsuu ei rasittuisi. 

 

Vaatetus ja muuta muistettavaa: joustavat, helposti riisuttavat vaatteet. Pidempi paita tai hame voi tuoda lisämukavuutta. Mukaan kylpypyyhe, jota voi tarvittaessa pitää alustana tai kietoa vyötärölle peitteeksi. Hankithan itsellesi jo valmiiksi Intravaginaalisen tai – anaalisen elektrodin. Esim. Physio Pirkko Metsolalta. Tuotemerkkejä mm Periform tai Anuform. Kuukautisten aikana voi osallistua, esim. WET – tamponi (Beppy, Soft) voi mahdollistaa manuaalisesti tutkittavana olemisen. Virtsatie- ja muut lantionpohjan alueen infektiot ovat kontraindikaatioita kaikissa edellä mainituissa menetelmissä.

 

Pvm: pe-la 16.-17.9.2022 klo 8:30 - 16

 

Kouluttajat: ft YAMK AMO Valpuri Seikkula ja ft YAMK koul. seksuaalineuvoja Mari Camut

 

Hinta: 400€

 

Osallistujamäärä: läsnä 22

 

Koulutukseen liittyvä ennakkotehtävä: Perehdytään aiheisiin ennakkoon valintaperusteisella, lyhyellä kirjallisella tehtävällä. Palautus kouluttajalle. Tehtävä jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kooste koulutuksen materiaalista toimitetaan ennen koulutusta sähköisesti ilmoittautumisen yhteydessä annettuun s. postiin.

 

Paikka: Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma/ Rauman terveyskeskus/ Lääkinnällisen kuntoutuksen tilat. Tarkemmat ohjeet saapumisesta lähetetään osallistujille myöhemmin. Terveyskeskus sijaitsee kätevästi kävelymatkan (5 min) päässä Vanhasta Raumasta, mikäli miettii mahdollista majoitusta.

 

Muuta: Lounas on omakustanteinen. LSFT tarjoaa kahvit päivän aikana. 

 

Yhteyshenkilö: Heidi Niemi (heidi.niemi@lsft.fi)

 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ Ilmoittautuminen aukeaa ma 6.6. klo 8:00